Екскурзия за 2-ма до Егейска Турция (Памуккале, Троя и Ефес) от Red Tours

 

Маршрут:

  • Варна - Шумен - Чанаккале - Бергама - Кушадасъ - Памуккале - Ефес - Къщата на Дева Мария - Памуккале - Айвалък - Троя - Шумен - Варна

или

  • София - Пловдив - Чанаккале - Бергама - Кушадасъ - Памуккале - Ефес - Къщата на Дева Мария - Памуккале - Айвалък - Троя - Пловдив - София
 
  • Дата на отпътуване: 19.09.2019, 02.10.2019
  • Времетраене: 5 дни / 4 нощувки
  • Вид транспорт: Автобус

 

1 ден:
Отпътуване от Варна и Шумен рано сутринта, в посока ГКПП Турция - Одрин - Чанаккале. Преминаваме през пролива Дарданели, свързващ Мраморно и Егейско море. Пристигаме в най-големия град на пролива - Чанаккале - град-свидетел на много важни битки от историята, известен с Троянската война. Настаняване в хотел в центъра на Чанаккале. Свободно време за разходка. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Отпътуване за Бергама - наследник на древногръцкия Пергамон. Посещение на Акропола - втората по големина библиотека в античния свят, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови списъци, храмът на Атина, храмът Асклепион, направен в чест на древногръцкия лечител Асклепий. Древният храм се смята за аналог на съвремнните модерни физиотерапевтични центрове. Божественият Асклепий винаги е показван с жезъл, около който са увити една или две змии - символ, поставян на витрините на почти всички аптеки днес. Отпътуване за Кушадасъ - разположен в красив залив, града очарова със забележителните си морски пейзажи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден:
Закуска. По желание - Целодневна екскурзия до Памуккале - магическата и зрелищна природна местност, уникална в целия свят. Варовиковите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси в ослепителна белота. Оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук", което напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеоложки курорт в света. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си. Посещение на храмът на Артемида - едно от чудесата на света, джамията "Иса Бей" - направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес, гробът на апостол Йоан и руините на османската крепост. Отпътуване за Измир. Разходка по крайбрежната улица, снимки пред часовниковата кула - символ на града. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Айвалък - Саръмсаклъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване в посока Чанаккале и Дарданелите. Посещение на древния град Троя, чийто произход е възпят в митове и легенди за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Освен разкопките, интерес представлява макет - голям дървен кон. Ще чуете историята за Троянския кон, с който гърците чрез хитрост завладяват величествения град. Отпътуване за България.

 

Още информация за тази и други екскурзии, може да видите на сайта на Red Tours тук

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!